Очите најдобро го отсликуваат здравјето – не ги игнорирајте овие симптоми!

Очите најдобро го отсликуваат здравјето - не ги игнорирајте овие симптоми!

За поглед што заведува не е потребна само беспрекорна шминка туку и здрави очи. Научете како да го одржувате природниот сјај на очите затоа што е незаменлив

Колку пати сте се фатиле себеси како се обидувате, односно се мачите да читате при несоодветно осветлување или книгата или документот ги приближувате премногу блиску до очи за да можете да ги прочитате? А да не зборуваме за претераната шминка која всушност и штети на нежната кожа околу очите, или носењето леќи кои им го одземаат сјајот.

Безсјајните, крвави очи, пак, може да бидат резултат на повеќе фактори  од болести, несоодветна исхрана, сувост на окот, па се до последици од недоспаност, премногу алкохол или нарушување на работата на црниот дроб.

Доволно е да се потсетите колкава улога имаат очите во вашиот секојдневен живот за посериозно и поконтинуирано да се грижите за нивното здравје, а тоа подразбира многу повеќе од редовно ноќно чистење на шминката. Статистиката вели дека очите се сетилото за кое луѓето најмногу стравуваат да не го изгубат.

Затоа проверете се дали навистина правилно се грижите за нив и почнете да им посветувате повеќе внимание. Очите се прозорците низ кои го набљудуваме светот околу себе, но и прозорци на нашата душа.

Значи, што ќе видите од другата страна зависи само од вас!