Истраживме: Се за магичните и лековити својства на турмалинот

Турмалинот е природен минерал (скапоцен камен) со комплексен и променлив состав, од кој што зависи и неговата боја. Тој пројавува пиро и пиезоелектрични својства – при загревање или механички третман на кристалната решетка протекуваат процеси благодарение на кои кристалот генерира слаб електрицитет.

Во организмот на секој човек при правилен сооднос на позитивните и негативните полнења настанува слаб проток на електрицитет од 0.06 mA.

Турмалиновите кристали произведуваат електрицитет со истата сила. Тоа дава можност да се возобнови енергетската рамнотежа во организмот и да се стимулира циркулацијата на крвта. Турмалинот е уникатен природен кристал. Тој истовремено зрачи топлина, негативни јони, генерира магнетно поле, ги активира клетките и го балансира биоелектрицитетот во организмот.

Не пропуштај!

Топ!
-50%
598 ден 299 ден

Последни количини. Побрзај !

⭐⭐⭐⭐⭐

Повеќе  не треба да ги носите сите ваши шрафцигери, кога ќе го имате 8 во 1 Сет шрафцигери со LED светилка, дизајниран се-во-еден шрафцигер сет со брза и лесна промена на величини. Најголемиот проблем на мајсторите е губењето или паѓањето на алатот но со 8 во 1 Сет штрафцигери со LED светилка овој проблем ќе го снема. Купете го 8 во 1 Сет шрафцигери со LED светилка! Количините се ограничени!

Топ!
-50%
498 ден 249 ден

Само 1 преостанатo. Побрзај !

⭐⭐⭐⭐⭐

Модерна рачно изработена кожна алка за секого изработена од мека 100% кожа, која ќе го надополни вашиот секојдневен приватен и деловен имиџ и притоа истакне вашиот стил. Сакаш друга боја? Купи ЕXO UNISEX кафена кожна алка!

Топ!
-50%
498 ден 249 ден

Само 2 преостанатo. Побрзај !

⭐⭐⭐⭐⭐

Модерна рачно изработена кожна алка за секого изработена од мека 100% кожа, која ќе го надополни вашиот секојдневен приватен и деловен имиџ и притоа истакне вашиот стил. Сакаш друга боја? Купи ЕXO UNISEX црна кожна алка!

Топ!
-50%
498 ден 249 ден

Само 2 преостанатo. Побрзај !

⭐⭐⭐⭐⭐

Модерна рачно изработена кожна алка за секого изработена од мека 100% кожа, која ќе го надополни вашиот секојдневен приватен и деловен имиџ и притоа истакне вашиот стил. Сакаш друга боја? Купи XO UNISEX црна кожна алка!

Топ!
-50%
498 ден 249 ден

Само 2 преостанатo. Побрзај !

⭐⭐⭐⭐⭐

Модерна рачно изработена кожна алка за секого изработена од мека 100% кожа, која ќе го надополни вашиот секојдневен приватен и деловен имиџ и притоа истакне вашиот стил. Сакаш друга боја? Купи XO UNISEX кафена кожна алка!

Топ!
-50%
498 ден 249 ден

Само 2 преостанатo. Побрзај !

⭐⭐⭐⭐⭐

Модерна рачно изработена кожна алка за секого изработена од мека 100% кожа, која ќе го надополни вашиот секојдневен приватен и деловен имиџ и притоа истакне вашиот стил. Сакаш друга боја? Купи Leo UNISEX црна кожна алка!

Топ!
-50%
498 ден 249 ден

Само 2 преостанатo. Побрзај !

⭐⭐⭐⭐⭐

Модерна рачно изработена кожна алка за секого изработена од мека 100% кожа, која ќе го надополни вашиот секојдневен приватен и деловен имиџ и притоа истакне вашиот стил. Сакаш друга боја? Купи Leo UNISEX кафена кожна алка!

Топ!
-33%
600 ден 399 ден

Само 1 преостанатo. Побрзај !

⭐⭐⭐⭐⭐

Уморни сте од наведнување и долго триење за да го исчистите вашиот под? Mop & Go Џогер за под ги знае сите тајни за вашиот дом за да биде почист од кога и да е. Најдоброто од сè  е тоа што ќе чистите без многу напор, ефикасно, ефективно и брзо. Чистете квалитетно со еден од најдобрите џогери на пазарот.

Благодарение на турмалинот се постигнува исклучителен заздравувачки ефект, којшто неможе да се постигне со ниту еден друг минерал што му е познат на човекот.

Заедно со основните биохемиски и биофизички квалитети, турмалинот има моќен ефект за заштита на организмот од штетните електромагнетни зрачења од надворешната средина. Неговото взаемно дејство со крвта и енергетските токови во организмот овозможува опуштање на глатките мускули на внатрешните органи, поттикнува длабинско активирање на енергетските меридијани, ја подобрува еластичноста на крвните садови, циркулацијата на крвта и лимфата.

Го зголемува количеството на кислород во крвта, ја активира клеточната енергија, ефикасно го опушта нервниот систем и ги подобрува имунолошките функции.

Од сите познати природни минерали, само турмалинот има константно електрично полнење и затоа се нарекува кристален магичен магнет. 

Турмалинот се појавува во многу различни бои, во зависност од минералот и металот кој го содржат, а воедно е познат и под името „електричен камен“. Тој назив го добил откако Пјер и Жак  Кири докажале дека тој произведува слаб електричен напон, што од друга страна овозможува Турмалинот да емитува инфрацрвени зраци, негативни јони и алфа бранови, кои заедно поволно влијаат на човековото здравје. Ја подобрува циркулацијата, концентрацијата, ги релаксира нервите и мускулите, го прилагодува метаболизмот и го зајакнува имунолошкиот систем.

При затоплување турмалинот создава слабо магнетно поле, излачувајќи негативни јони, кои го:

• Зајакнуваат клеточниот метаболизам и размената на материи
• Го обновуваат лимфниот систем
• Го подобруваат дотокот на крв
• Го обновуваат ендокриниот и хормоналниот систем
• Го подобруваат хранењето на ткивата и органите
• Го зајакнуваат имунолошкиот систем
• Го балансирааат вегетативниот нервен систем (систем за ексцитација и инхибиција на психата)
• Го подобруваат сонот
• Го обновуваат нервниот систем по стрес
• Ја зголемуваат сексуалноста

Истраживме: Се за магичните и лековити својства на турмалинот

Се смета дека поради силните пиро и пиезоелектрични својства турмалинот ги неутрализира негативните енергии и ја зајакнува психичката енергија и отпорноста на човечкиот организам.
Моќен биолошки ефект имаат и инфрацрвените бранови кои што ги емитира турмалинот во далечното инфрацрвено подрачје (FIR). Кога инфрацрвените бранови ќе прдрат во кожата тие доаѓаат во контакт со молекулите на водата. Како резултат на појавата на резонанца се засилуваат молекулските вибрации, со што се предизвикува топлотен ефект и микро зголемување на температурата на ткивата.

Тоа води до подобрување на еластичноста на крвните садови. Благодарение на повисоката микро и макро циркулација на крвта се обезбедува подобра работа на ткивата и органите во телото. Како резултат на тоа натрупаните токсини се исфрлаат полесно од организмот и се зголемува нивото на работоспособност на клетките.


Истраживме: Се за магичните и лековити својства на турмалинот

Не пропуштај

Придружи се на заедницата од 90,000+ следбеници на Pozitivo