7 совети како да возиме во магла

Magic Vision очила 3 во 1

Условите под кои се одвива сообраќајот во зимските месеци се по многу нешта специфични. Снег, мраз, голомразица, но и намалена видливост поради густата магла, се причините кои го отежнуваат нормалното одвивање на сообраќајот, како низ градските средини, така и на патиштата кои се трасирани долж речните корита, по долините, котлините и на планинските превои. Појавата […]

7 совети како да го избегнете дигиталниот замор и да го зачувате видот?

7 совети како да го избегнете дигиталниот замор и да го зачувате видот?

Дигиталната технологија полека, полека ги окупира речиси сите аспекти од нашиот живот. И додека некои профитираат поради овој факт, кај други тоа може да предизвика сериозни здравствени проблеми. Напрегањето на очите поради користењето на дигиталната техологија денес е вообичаен проблем. Проблеми со очите пријавуваат многумина чија работа бара интензивно користење на компјутер. Главоболка, болка во […]