5 трикови и совети за чистење и чување на накитот

5 трикови и совети за чистење и чување на накитот

Пивото, вотката, оцетот, газираната вода и кечапот можете да ги примените и за други работи освен за консумирање. Станува збор за чистење на вашиот омилен накит, бидејќи секоја од овие течности може да ви помогне да го вратите стариот сјај на вашите омилени аксесоари. Пивото го чисти златниот накит Најдобро средство за чистење на вашиот […]

Дали го знаете вистинското значење на симболот на змијата кај накитот

Serpenti ланец - каиш со кристали од Austrian Elements

Фасцинацијата со змијата е стара  колку човештвото, преку приказната за Адам и Ева, змијата како мотив се појавува на раката на божицата Афродита симболизирајќи заводливост на убавината, ја има и на стапот на грчкиот бог Асклепија, како и кај неговите пандани во стар Рим и Египет, Ескулат и Имхотеп. Змијата полна со симболика, ја поврзуваат […]