25 фотографии кои ја отсликуваат убавината на животот

25 фотографии кои ја отсликуваат убавината на животот

Се вели дека малите нешта го прават животот и тоа е точно. Нашето секојдневие не би било ништо без прекрасните моменти на малите задоволства. Утринското кафе, лисјата во есен, држењето за рака, сето тоа се моменти кои не прават среќни. Повеќето луѓе зависат од другите и од материјалните нешта, но среќата е во нашата моментална […]

Како со Фенг Шуи да ја откриете тајната на среќниот дом

Како со Фенг Шуи да ја откриете тајната на среќниот дом

Слободниот проток на свежа енергија е основниот принцип на фенг шуи, древната кинеска вештина за уредување на животниот простор. Затоа, во својот дом внесете, на пример, свежо цвеќе и овошје на масата, свеж воздух или нови фотографии.   Одвреме-навреме разместете го мебелот или барем помрднете го за неколку сантиметри. Во спротивно енергијата ќе застои. Исполнете […]

9 совети како да ја ублажите болката во вратот

9 совети како да ја ублажите болката во вратот

Се смета дека повеќе од две третини од светската популација во одреден период од својот живот, ќе страдаат од вратна болка. Поради современиот начин на живеење, бројката на афектирани со овој проблем секојдневно се зголемува. Стресот, намалената секојдневна физичка активност, работата пред компјутер и неправилното држење на телото при седење, се само дел од причините […]

Истраживме: Се за магичните и лековити својства на турмалинот

Турмалинот е природен минерал (скапоцен камен) со комплексен и променлив состав, од кој што зависи и неговата боја. Тој пројавува пиро и пиезоелектрични својства – при загревање или механички третман на кристалната решетка протекуваат процеси благодарение на кои кристалот генерира слаб електрицитет. Во организмот на секој човек при правилен сооднос на позитивните и негативните полнења […]